فرمانداری گالیکش
پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2
صفحه نخست > گالری تصاویر / معرفی شهرستان / جاذبه های تاریخی / جاذبه های گردشگری / گالیکش در یک نگاه > جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2


6 آذر 1397. نويسنده: ravabet omomi

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری شهرستان گالیکش - قسمت 2

چشمه لال :

چشمه لال مساحت حدود 30 هکتار ، مجموعه ای است بسیار زیبا و دیدنی که در 20 کیلومتری شهرستان گالیکش و در حاشیه جاده بین المللی گالیکش مشهد واقع است . در مجاورت این چشمه روستای ترکمن نشین بش اویلی قرار گرفته است. سرچشمه این مجموعه در پای صخره بلندی واقع است ، که آب از درون آن می جوشد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

چشمه اشکان :

این چشمه در 7 کیلومتری جنوب غربی پارک ملی گلستان و حدود 20 کیلومتری شهرستان گالیکش قرار دارد.و محلی زیبا با مناظر بدیی جنگلی و مکانی مناسب برای استراحت و شنا است.

آبشار و چشمه پیرغار :

این جاذبه در 18 کیلومتری شهرستان گالیکش و در 4 کیلومتری روستای فارسیان قرار دارد. و چشمه طبیعی در دل کوه با حدود 6 اینچ آب دهی می باشد. آب آن سرد و معدنی است. آبشار زیبای آن ، ارتفاع بیش از 500 متر دارای چشم انداز زیبایی می باشد.

چشمه پیرباد :

این چشمه در 17 کیلومتری شهر گالیکش و 5 کیلومتری روستای فارسیان واقع شده است. وجود چشمه پر آب ، جنگل های زیبا با محوطه چمن و فضای مطلوب طبیعی از ویژگی های این جاذبه طبیعی می باشد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جنگل مارسا ( لته ) :

این جنگل دردل جنگل پاکندس با چشم اندازهای طبیعی و مناظر بسیار دل انگیز و مکان تفریحی است ، که در 26 کیلومتری شهرستان گالیکش و 4 کیلومتری روستای فارسیان قرار دارد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جنگل پاکندس :

جنگل پاکندس مکانی تفریحی با چشم اندازهای فرح بخشی در 26 کیلومتری شهرستان گالیکش و 4 کیلومتری روستای فارسیان قرار دارد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

لته نوروز علی : 

  این جاذبه یک محوطه و مرتعی جذاب با چشم اندازهای زیبایی است ، که در 27 کیلومتری شهر گالیکش واقع گردیده است.

چشمه خانسوار :

چشمه طبیعی با آبدهی فراوان به همراه مناظر طبیعی و چشم انداز با کوههای زیبا است ، که در 12 کیلومتری شهرستان گالیکش و 10 کیلومتری روستای فارسیان واقع شده است.

جنگل و چشمه ده چشمه :

این چشمه طبیعی از دل کوه می جوشد ، آب آن زلال ، سرد و معدنی است ، که پیرامون چشمه را مناظرروح بخش احاطه کرده است .

این جاذبه در 24 کیلو متری شهرستان گالیکش و 2 کیلومتری روستای فارسیان قرار دارد .

جنگل تیموردره:

این جنگل در 15 کیلومتری شهرستان گالیکش و 7 کیلومتری روستای فارسیان واقع شده ،و جنگلی خوش آب و هوا همراه با مناظر طبیعی جذاب می باشد. چشمه ده چشمه از آنجا عبور می کند .

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جنگل دزی دره :

این جنگل درفاصله حدود 12 کیلومتری شمال و در پیرامون جاده روستایی آسفالته گالیکش فارسیان قراردارد . تنوع مکانی ، درختان کهنسال ، آب و هوای مطلوب ، چشمه دائمی و چشمه اندازها و مناظر زیبای ان از ویژ گی های منحصر بفرد آن است .

جنگل دانه :

این جنگل در 5/2 کیلومتری شمالی شهرستان گالیکش و در انتهای جاده معروف جاده سلامت قرار دارد . ( شروع این جاده از واقع ابتدای خیابان گلزار که انتهای آن به جنگل دانه می رسد ، چون خانواده ها در عصرها در این جاده مبادرت به ورزش و پیاده روی می کنند ، آنرا جاده سلامت نام نهاده اند.)

جنگل دانه پوشیده از تنوع درختان انبوه و کهنسالی است. از میان جنگل رودخانه اوغان عبور می کند. این رودخانه تقریبا دائمی است ، و در فصل تابستان و در حاشیه آن محل استراحت خانواده ها و شنای جوانان می باشد. پارک جنگلی فارسیان در ابتدای این جنگل قرار گرفته است. و دارای امکانات مناسب اقامت و تفریح موقت را دارد. آب و هوای لطیف ، مناظر زیبا و رودخانه اوغان و ... از ویژگی های منحصر به فرد آن است.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جنگل و چشمه ده چشمه :

 این چشمه طبیعی از دل کوه می جوشد ، آب آن زلال ، سرد و معدنی است ، که پیرامون چشمه را مناظرروح بخش احاطه کرده است . این جاذبه در 24 کیلو متری شهر گالیکش و 2 کیلو متری روستای فارسیان قرار دارد

سایر جاذبه های گردشگری شهرستان گالیکش :

  افزودن بر اماکن دیدنی که بر شمرده شده مکان های دیگری وجود دارد ، که بدلیل نوع جاذبه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند ، که به معرفی آنها پرداخته می شود :

 

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

موزه حیات وحش پارک ملی گلستان ( میرزا بایلو )

این موزه در منتهی الیه شرقی محدوده پارک ملی گلستان قرار دارد ، و مجموعه ای غنی و متنوع از جوامع گیاهی و جانوری می باشد. و گیاهان و حیوانات وحشی و منحصر به فرد در آن قرار دارد.

در این موقعیت  خاص جغرافیایی و جاذبه های توریستی و تفرجگاهی و چشم اندازها و مناطق طبیعی متنوع اطراف ( پارک ملی گلستان ) اهمیت فوق العاده ای دارند. این موزه در سال 1362 موزه حیات وحش کوچکی بوده ، که بعدها به دلیل استقبال و علاقمندای مردم در بازدید از این موزه توسعه یافته است.

موزه تاریخی و طبیعی:

این موزه در ضلع غربی پارک ملی گلستان در حال احداث است ، که در آن اسناد و مدارک و شواهد مربوط به طبیعت و علوم طبیعی در طول تاریخ کره زمین نگهداری می شود

موزه باستان شناسی و مردم شناسی شهر گالیکش:

این موزه که به همت فرهنگیان و دبیران آموزش و پرورش شهرستان گالیکش در دو بخش باستان شناسی و مردم شناسی در سال 82 تشکیل شده است. در این مجموعه اشیایی نظیر سفالینه ، سکه ، اشیاء فلزات و ابزار آلات و ادوات مردم شناسی که بیانگر نحوه معیشت و کشاورزی مردم منطقه است ، به نمایش گذاشته شده است . اشیاء این دوره از طرف مردم ، دانش آموزان و علاقمندان اهدا شدن است.

درخت کهنسال گردو ( جوز بخشی ):

جوز بخشی ، درخت گردوی کهنسالی است که در 22 کیلومتری شهرستان گالیکش و در روستای فارسیان قرار دارد. به استناد برخی مدارک و اظهارات معتمدین محل این درخت حدود 700 سال قدمت دارد. 

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های دینی شهرستان گالیکش : ( زیارتگاهها و امامزاده ها )

بقعه متبرکه جعفر (ع) :

      این زیارتگاه در روستای قانجق شهرک از توابع شهرستان گالیکش قرار دارد ، و با شهر گالکش 12 کیلومتر فاصله دارد. بقعه متبرکه حضرت جعفر (ع) دارای کرامات و معجزات زیادی است ، و افراد منطقه همه روزه به زیارت آن می روند. این بقعه دارای چهار باب زائرسرا است.

بقعه متبرکه بابا تکیه :

این بقعه شریف در دامنه شمالی نیلکوه و در حاشیه جنوب غربی روستای پاسنگ بالا از توابع شهرستان گالیکش واقع شده است ، و با شهر گالیکش حدود 12 کیلومتر فاصله دارد. برابر با شجره نامه موجود در این بقعه ، بابا تکیه همان آصف برخیا ، وزیر و جانشین حضرت سلیمان نبی (ع) است. اطراف بقعه مزار مسلمین و شهیدان انقلاب اسلامی و درختان نذرکرده و درخت کهنسال وجود دارد ، و این زیارتگاه از امکانات آب ، برق و جاده آسفالته و زائرسرا برخوردار است.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

زیارتگاه بی بی حلیمه :

زیارتگاه بی بی حلیمه در حاشیه شرقی روستای ینقاق از توابع شهرستان گالیکش قرار گرفته است. و با شهر گالیکش 15 کیلومتر فاصله دارد. اطراف زیارتگاه درختکاری شده است.ومزار مسلمین وشهیدان انقلاب درمحدوده آن قراردارد.اهالی منطقه به علت داشتن معجزات وکرامات ازراه دور ونزدیک به زیارت آن                می روند.درمجاورت قبربی بی حلیمه چند درخت نظرکرده ویک انجیر و توت جوانی که در آغوش هم رشته اند،دیده می شود.جاده آسفالته گنبد کلاله به فاصله 300متری زیارتگاه واز شمال آن می گذرد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

بقعه متبرکه سید علی اکبر حسینی(پیربخشی) :

بقعه متبرکه سیدعلی اکبر حسینی معروف به پیر بخشی در روستای فارسیان از توابع شهرستان گالیکش قرار گرفته است، و با شهر گالیکش 15کیلومتر فاصله دارد.زیارتگاه در محلی کوهستانی صعب العبور وخوش آب وهوا قرار دارد،ودارای شبستان است.سیدعلی اکبر حسینی یا پیر بخشی از سادات حسینی بوده و دارای اعجاز وکرامات معروف می باشد.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

بقعه متبرکه حضرت قاسم(ع) :

این زیارتگاه در روستای پنو از توابع دهستان نیلکوه وشهرستان گالیکش قرار دارد،وبا شهر گالیکش 20کیلومتر فاصله دارد. ونسب ایشان به سادات می رسد. افرادمنطقه همه روزه به زیارت آن می آیند،ودارای شبستان قدیمی وزائرسرا وآب و برق و جاده می باشد.

 

بقعه متبرکه سید حسن نبی : 

بقعه متبرکه سید حسن نبی درروستای کیارام از توابع شهرستان گالیکش واقع شده است. وبا شهر گالیکش 22کیلومتر فاصله دارد.به گفته بزرگان منطقه،سید حسن نبی از نواده های حضرت علی(ع) است.این زیارتگاه دارای آب و برق وجاده وشبستان می باشد.

جاذبه های صنایع دستی :

انسان دخالت داشته ودست به دست،سینه به سینه از نسلی به نسلی دیگرمنتقل شده وازگذشته های دور تا به امروز به حیات ارزشمند خود ادامه داده است.هر رشته صنایع دستی تبلور اعتقادات ،ابتکار،اندیشه،ذوق و خلاقیت وشیوه معیشت قوم وملتی می باشد. باتوجه به شرایط زیستی مناسب ،شهرستان مینودشت از گذشته مهاجرپذیر بوده است. ازاین رو قومیت های مختلفی دراین شهرستان زندگی می کنند، که مهمترین آنها قزلباش، فارس، سیستانی و بلوچ و.... می باشد.  

هر کدام از این اقوام صنایع دستی مخصوص به خود دارند،مهمترین صنایع دستی در شهرستان مینودشت عبارتند از : نوغانداری وابریشم بافی ،نمد مالی ،سوزن دوزی، حصیر بافی وگلیم بافی وبافت قالی وقالیچه.

ابریشم بافی :

در بین صنایع دستی،ابریشم بافی بیشترین هنرمند رادرمنطقه رامیان ومینودشت به خود اختصاص داده است. ودرمیان روستائیان این منطقه زنان روستایی به کار نوغانداری وابریشم بافی می پردازند.براساس مدارک تاریخی،اولین کشوری که به صنعت تولید ابریشم دست یافت،کشور چین بود. واین زمان را مورخین 2650سال قبل از میلاد ثبت کرده اند. عبور جاده ابریشم از ایران،که محموله ای ابریشمی چین از این راه به کشورهای اروپایی حمل می شد،موجب رواج صنعت نوغانداری درایران گردید. شرایط مطلوب زیستی و جغرافیایی برای پرورش کرم ابریشم موجب توسعه صنعت نوغانداری وتولیدات ابریشمی در منطقه مینودشت وتداوم آن شده است.

 ابریشم بافی در شهرستان مینودشت به همان سبک وشیوه قدیم واز وسایل ابتدایی استفاده می کنند. وزنان بیش از مردان به کار نوغانداری وابریشم بافی می پردازند. تاچند دهه اخیر پارچه های ابریشمی بیشترین پوشاک والبسه مردم مینودشت بویژه زنان را تشکیل می داد،ولی اکنون برخی زنان در مراسم وجشن ها به استفاده از لباس های محلی می پردازند، ومهمترین کاربردهای تولیدات ابریشمی در مراسم تولد، ازدواج،ختنه سوران ومرگ است. اصلی ترین مصرف آن بافت پارچه های ابریشمی ودوخت لباس های با پارچه های لطیف وخنک مناسب فصل گرما وهم درلایه آسترخزهای زمستانی بعنوان عایق مورد استفاده قرار می گیرد. انواع دست بافته های سنتی ابریشمی عبارتند از : انواع شال وروسری انواع چادرشب انواع دستمال انواع روسری انواع نوار انواع قالی و...

نمدمالی :

 بدلیل داشتن شرایط آب وهوایی واقلیمی مناسب دراین شهرستان ووجود مراتع وچراگاهها، دامپروری و پرورش گوسفند بسیارمورد توجه است، وبه همین سبب شرایط پرداختن به نمدمالی مهیا می باشد. از این رو در اکثرروستاهای شهرستان مینودشت نمدمالی رواج دارد. وزنان نمدمال بیشتر در فصل بهار وتابستان بعد از چیدن پشم گوسفندان، به نمدمالی می پردازند. نمدمالی فرآیندی است، که طی آن پشم گوسفند را چه بااستفاده مواد رنگزا و چه بدون استفاده از مواد رنگزا به اشکال وانواع گوناگون می توان محصولاتی با کاربردهای متفاوت بدست آورد.

انواع محصولات نمدی :

1-    سپک : نوعی از نمد است که در پوشش بدن انسان نقش داشته و بصورت نیم تنه بدون آستین است

2-    نمد دولا : برای فرش کردن و نشستن استفاده می شود.

3-  نمد فرنجی ، نمد کرک ، نمد کله بال که کاربرد پوششی دارند ، و در فصل زمستان چوپانان و کشاورزان از آنها استفاده می کنند.

4-    نمد گردله یا جل اسب : نوعی پوشش مخصوص اسب است ، که زیر زین بر پشت حیوان قرار گیرد.

5-    پالان                                    6- کلاه نمدی                           7- دوش یا کیف چوپانان

8- نمد جانمازی                            9- نمد آلاچیق ترکمن            10- نمد تزئینی

11- نمد زیرانداز                          12- نمد پادری                      13- نمد چوقا ( نوعی پوشش )

سوزن دوزی قوم بلوچ :

 در کشور ما ایران ، هنر سوزن دوزی از قدمت و سابقه بسیاری برخوردار است ، بطوریکه می توان گفت ، در هر منطقه و در نزد هر قومی یک گونه ای سوزن دوزی و با یک نوع شیوه ی خاص در دوخت وجود دارد ، که تفاوت های عمده با یکدیگر دارند. 42 نوع سوزن در ایران رایج می باشد ،یکی از آنها سوزن دوزی قوم بلوچ است.در میان اقوام بلوچ منطقه کار سوزن دوزی ، کاری صد در صد زنانه می باشد. و هنرمندان در خانه های خویش به کار سوزن دوزی مشغول می باشند. آنان طرح و نقش مورد نظر را نه بر روی کاغذ ، بلکه آنرا بطور ذهنی از آداب و رسوم و اعتقادات قوم خویش الهام گرفته و بر پارچه مورد نظر خویش طراحی می نمایند.

در سوزن دوزی ابزار و وسایل زیادی مورد نیاز نمی باشد. مواد اولیه سوزن دوزی بلوچ همانند ابزار کار بسیار محدود است. تنها پارچه و نخ ( نخ های ابریشمی پشمی اکریلیک ( پلاستیکی و نایلونی و فلزی ) مواد اولیه این هنر می باشند. محدودیت ابزار و مواد اولیه از نقاط مثبت این هنر است ، که توانسته زنان و دختران بلوچ را به خود مشغول دارد.

وجود قبایل و تیره های مختلف در میان اقوام بلوچ طرح ها و نقش های متفاوتی را بوجود آورده و دور از واقیت نیست که هر طرح و نقش در سوزن دوزی این قوم نشانه  وسنبلی از واقعه تاریخی وسنتی در زندگی گذشته در میان این مردم داشته است .

          در سوزن دوزی قوم بلوچ شیوهای متفاوت وجود دارد ،که با بکارگیری هر یک از انواع دوخت می توان به محصولی متفاوت و با کیفیت متفاوت دست یافت .طرح های مورد استفاده ی زنان بلوچ در سوزن دوزی های آنها تمام بخش بندی شده و بصورت هندسی است ،وبرای تجسم بخشیدن به آنها از رنگهای شاد استفاده می شود تنوع رنگ و ترکیب آنها و استفاده از رنگها ی متنوع و شاد در سوزن دوزی بلوچ نکته قابل است رنگهای نارنجی روشن و قرمز رنگهای اصلی ورنگهای سبز ،آبی ،سیاه و قهوه ای را رنگهای فرعی در سوزن دوزی قوم بلوچ دانست.یکی از محصولات اصلی سوزن دوزی بلوچ ، لباس های تزیین شده زنانه بلوچ است. از دیگر محصولات این هنر در این منطقه که از تولید و مصرف بالایی برخوردار می باشد ، کوسن ( برای مبلمان ) و روکش است. سایر محصولات عبارتند از : دستمال پرده رومیزی عسلی مبلی روتختی روبالش.

توانمندی های شهرستان گالیکش :

در بخش فرهنگی :دانشگاه پیام نور، یکصد مدرسه و بیش از بیست هزار دانش آموز در 70ساختمان آموزشی ،استعدادهای فراوان از جمله دهها پزشک و مهندس که اغلب در پست های حساس مملکتی اشتغال به کار داشته ،حتی در پست های حساس سیاسی وزارت کشور و غیره مشغول انجام وظیفه هستند.

داشتن مصلی نماز جمعه مستقل به امامت حاج سید محمد موسوی ، حوزه های علمیه مانند سرچشمه ، اجن قره خوجه، آق قمیش که اهل تسنن هستند ،از جمله مشخصه ها و توانمندیهای فرهنگ این منطقه است. وجود یک کتابخانه غنی در مرکز شهرستان گالیکش - باکتابهای غنی و متنوع- تا اندازه ای توانسته نیازهای فرهنگی دانش آموزان و پژوهشگران را برآورده کند.

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

تاریخ معاصر :

شهرستان گالیکش در شکل گیری و روند روبه تعالی انقلاب اسلامی ، نقش به سزائی داشته است ، گالیکش افتخار پذیرایی شخصیت ها و رجال سیاسی همچون مقام معظم رهبری ، آیت اله مدنی و هاشمی نژاد در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را داشته است. بعد از انقلاب اسلامی ، این بخش همواره مورد عنایت مقام معظم رهبری ، شهید رجایی و آیت اله رفسنجانی نیز بوده است.

گالیکش تنها شهری است ، که شهدای گرانقدری در 12 دی ماه سال 57 در راه پیروزی انقلاب اسلامی تقدیم نموده است. و از بدو انقلاب تا کنون تعدادبیش از 75شهید گرانمایه تقدیم آرمانهای والای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری و دولت های خدمتگزار جمهوری اسلامی نموده اند.

ظرفیت کشاورزی شهرستان گالیکش :

شهرستان گالیکش دارای زمینهای کشاورزی بسیار مستعد، خاک زراعی بسیار مرغوب و حاصل خیز ، نزولات جوی قابل توجه و منابع آبی سطحی و زیر سطحس متعددی است. وجود 11 رودخانه فصلی و دائمی از جمله رودخانه های : آب پران،چهل چای،زو، زاس،دوغ،قره سو،فرنگ،شوردره،گلستان،آناسخیوگ ، ترکولو و 11 چشمه از جمله: چشمه عباسی،چشمه مارسا،چشمه گلستان و ... 11 رشته قنات از جمله ظرفیتهای بلقوه کشاورزی در شهرستان است.

علاوه بر تولیدات زراعی و باغی ، وجود 150زنبوردار گالیکشی با 6247 کندوی زنبور عسل و ظرفیت‌های بالای تولیدات دامی و طیور، از جمله فعالیت 12 واحد تولید مرغ گوشتی با ظرفیت 318 هزار قطعه در این شهرستان و تولید 2592 تن گوشت سفید از دیگر توانمندیهای کشاورزی شهرستان است.

وجود بزرگترین کارخانه جوجه‌کشی استان گلستان ، با ظرفیت 2 میلیون و 820 هزار ریال عدد تخم مرغ در هر 21 روز را نیز باید به اینها افزود.  

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

توانمندیهای اقتصادی :

عبور جاده بین المللی و ترانزیتی تهران مشهد و مسیر زیارتی امام رضا (ع) باعث رونق و شکوفایی در بخش اقتصادی شده است. و بسیاری از مردم به کار بازرگانی و پیشه وری آورده اند. وجود سیلوی یکصد هزار تنی ذخیره گندم با12کندوی عمودی و انبار مکانیزه آن ، تحول چشمگیری در موضوعات اقتصادی شهرستان گالیکش بوجود آورده است.

احداث کارخانه سیمان پیوند گلستان: با تولید 3300 تن در روز نقش ویژه در رفع بیکاری و اشتغال زایی مردم منطقه بر عهده

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

 گرفته است.معدن سنگ گالیکش : وجود معدن سنگ در 2 کیلومتری شمال شهرستان گالیکش باعث تولید و استخراج سنگ و مصالح ساختمانی ارزان قیمت برای منطقه و اشتغالزایی شده است. این معدن سنگ وابسته به شهرداری گالیکش است.

موقعیت جغرافیایی شهرستان گالیکش که محل تلاقی سه استان گلستان ، خراسان شمالی و سمنان می باشد ، به لحاظ ارتباطات اقتصادی قابل توجه است.

وجود پارک بین المللی گلستان ، آبشارهای متعدد و دهها جاذبه طبیعی دیگر نیز در توسعه وضعیت اقتصادی شهرستان گالیکش موثر است.

بهداشت و درمان :

بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی شهرستان گالیکش :

مرکز بهداشت و درمانی شبانه روزی گالیکش خیابان امام خمینی ابتدای ورودی شهر از سمت مینودشت

مرکز بهداشت و درمانی شماره 2 گالیکش خیابان امام خمینی انتهای شهر جنب پمپ بنزین

مرکز بهداشت و درمان آق قمیش روستای آق قمیش شماره تلفن 01745883547

داروخانه شبانه روزی گالیکش به مدیریت دکتر قلی زاده خیابان امام خمینی پلاک 809 شماره تلفن 01745830877

درمانگاه تنگراه با پرسنل پزشک کشیک و پرستار و امکانات لازم در خدمت مسافرین و زائرین امام رضا (ع) می باشند 01745853232

خانه بهداشت تنگراه آماده ارائه خدمات پزشکی درمانی مسافرین می باشد.01745853817

اورژانس 115 تنگراه بطور شبانه روزی در خدمت مسافرین می باشند. شماره تلفن 01745853435

پست امدادی هلال احمر مستقر در تنگراه آماده ارائه خدمات و اقدامات اورژانسی مجروحین و آسیب دیدگان است. 01745853262

تعداد خانه بهداشت فعال در روستاها 34 مورد می باشد.

بخش اقامتی و پذیرایی :

اقامتی :

مهمانپذیر ممتاز درجه 3 گالیکش جنب پمپ بنزین شماره تلفن 01745830808

علاوه بر مکان های یاد شده مساجد زیر برای انجام فرائض دینی است.

مسجد جامع شهر گالیکش خیابان امام خمینی، مسجد امام حسن گالیکش،مسجد حضرت ابوالفضل در روستای محمود آباد

مسجد روستای خمبر آباد، مسجد ارشاد حسینی تنگراه

واحدهای پذیرایی شهرستان گالیکش که تحت نظر سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فعالیت می نمایند :

رستوران اصغر شیشلیک                گالیکش جنب سیلوی گالیکش 01745831931

قهوه خانه ممتاز                           روستای صادق آباد 01745893442

کبابی محمد                                            روستای صادق آباد 01745893392

چلوکبابی گلستان                         روستای صادق آباد 01745893223

چلوکبابی دهکده                          روستای تنگراه 01745853367

چلو کبابی کاکتوس                              تنگراه 017458-53268

قهوه خانه جنگل گلستان                     تنگراه 017458-53350

اغذیه مجید               تنگراه 017458- 32269

ورزش تفریحی :

الف ) ورزشی :

استادیوم چمن آزادی ابتدای شهر گالیکش از سمت مینو دشت

سالن ورزشی امام رضا - ابتدای شهر گالیکش- روبروی استادیوم چمن آزادی

سالن ورزشی - انتهای شهر گالیکش- جنب پمپ بنزین

سالن ورزشی آموزش و پرورش خیابان شهدا

سالن ورزشی خیابان شهید مطهری در حال احداث

سالن ورزشی بانوان در حال ساخت

جاده سلامت خیابان گلزار تا پارک جنگلی فارسیان را جاده سلامت نام نهاده اند . طول این جاده 5/2 کیلو متر است . و خانواده ها در بعد از ظهر آنجا ورزش و پیاده روی می کنند .

ب) پارک :

1- پارک شقایق انتهای شهر گالیکش روبروی مهمانپذیر ممتاز

2- پارک انقلاب خیابان گلزار شهدا

3- پارک جنگلی فارسیان : این پارک در فاصله 5/2 کیلو متری شمال شهر گالیکش قرار دارد . و دارای موقعیت ویژه و چشم اندازهای زیبایی است . در این پارک امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی صندلی و آلاچیق ، فروشگاه و ... وجود دارد.

4- و سایر پارک های محله ای که در داخل محله ها و کوچه های شهر گالیکش به همت شهرداری ساخته شده است .  

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2

جاذبه های گردشگری گالیکش - قسمت 2


بازگشت