به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش مهندس حبیب اله زارع مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گالیکش به اعلام این مطلب گفت : کشت ماش معمولاً بعد از برداشت گندم در شهرستان صورت می گیرد که استفاده از ماش علاوه بر درآمدزایی موجب افزایش مواد آلی خاک عنوان کرد از طریق افزودن مواد آلی و نیتروژن به خاک می گردد که موجب افزایش محصول و در نهایت بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک میشود.
زارع خاطر نشان ساخت : مزارع ماش شهرستان به صورت کاملاً حفاظتی و عدم آتش زدن کاه وو کلش کشت شده است که این موضوع قدم بزرگی به منظور تقویت و حفظ حاصلخیزی خاک است
وی با اشاره آغاز برداشت ماش از شهریور ماه می باشد افزود : متوسط برداشت ماش در هر هکتار یک هزار و 300 کیلوگرم می باشد که پیش بینی میشود بالغ بر 1050 تن دانه ماش از این مزارع برداشت گردد.
وی به موارد مصرف ماش اشاره کرد و ادامه داد: از دانه ماش به عنوان منبع تامین پروتئین در غذای انسان، گیاه آن برای تعلیف دام و همچنین به عنوان حاصلخیز کننده خاک در تناوب زراعی قرار می گیرد.
زارع تاکید کرد : در راستای شناسایی لاین های امید بخش امید در شرایط اقلیمی شهرستان با همکاری مرکز آموزش وتحقیقات علوم کشاورزی ومنابع طبیعی استان طرح بررسی 4 لاین ماش در مزارع شهرستان به مر حله اجرا درآمده است.
زارع یادآورشد: از جمله خدمات ارائه شده به کشاورزان ماش کار در زمینه های کاشت و داشت و برداشت را توزیع 1500 کیلوگرم بذر ، تهیه به موقع نهاده های کشاورزی و ارائه توصیه های کارشناسی و دانش فنی کارشناسان کشاورزی بوده است.