مهندس علی ابراهیمی ورکیانی نماینده و دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که به عنوان سخنران ویژه در نخستین جشنواره گیاهان دارویی استان گلستان در محل پارک ملی گلستان سخن می گفت ضمن بیان این مطلب گفت: امروزه بحث تولیدات ارگانیک بحث بسیار مهم و اساسی است. هرچند ما در حوزه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی فقط مسئله گیاهان دارویی را مطرح میکنیم.
وی سپس با اشاره به اینکه از 13 اقلیم آب و هوایی جهان ، ایران 11 اقلیم را دارد افزود: در نقشه جامع علمی کشور ، اولویت نخست بحث گیاهان دارویی است.
ابراهیمی با اشاره به کارگروه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : عزیزان در شهرستانها نیز این کارگروه را تشکیل دهند. یک تولید کننده لزوما نمی تواند یک صادر کننده خوب هم باشد و کارگروه می تواند در این زمینه کارگشا باشد.
وی ضمن بیان این مطلب که در ایران 2300 گونه گیاهان دارویی خودرو داریم تصریح کرد: از 2300 گونه گیاهی موجود در کشور تنها 200 گونه آن شناسایی شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
مهندس ابراهیمی اضافه کرد: طب سنتی مکمل طب مدرن است. امروزه در ایران 20 دانشکده طب سنتی تاسیس شده است و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با این موضوع توسعه پیدا کرده است و در بعضی از استانها علاوه بر دانشکده ، کارگروه هم تشکیل شده است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از 495 شرکت در زمینه گیاهان دارویی تاکید کرد: باید تولید کنندگان را از خام فروشی بر حذر داشته و به سمت فرآوری و صنایع تبدیلی این محصولات برویم. چه در مراکز علمی و چه در شرکت های دانش بنیان شاهد برگشت سریع سرمایه هستیم و این نشان میدهد که اینکار سوددهی خوبی دارد.
ابراهیمی خاطر نشان کرد: ما تعداد زیادی بسته کارآفرینی در حوزه گیاهان دارویی تعریف کرده ایم که می تواند به اصلاح فضای کسب و کار منجر شود. حدود 134 شغل را در حوزه گیاهان دارویی نعریف شده که تا قبل از تشکیل این ستاد یک شغل هم تعریف نشده بود.
وی در پایان بر حمایت همه جانبه دولت ، بویژه شخص آقای دکتر ستاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهور از بحث گیاهان دارویی و طب سنتی تاکید کرد.